Kávéakadémia

A Neked való képzésAlap barista képzésünket ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a kávét, akik jó kávéitalokat szeretnének szakszerűen készíteni, és azoknak, akik vendéglátásban szeretnének elhelyezkedni. Az alap barista képzésünk átfogó képet biztosít minden résztvevő számára a kávé útjáról, a cserjétől a csészéig, valamint az espresso technológiáról, és az espresso technológiás italokról. A képzés hat alkalmat tartalmaz (4óra/alkalom), melyet intenzív és normál (hat hetes) képzésben is elvégezhetsz. 

Latte Art képzésünket ajánljuk azon végzett baristák számára, akik a finom és szakszerűen készített kávé italokon túl varázslatos látványban is szeretnék részesíteni vendégeiket. Ezt a képzést mindenképp érdemes elvégezni az alap barista képzés után, hiszen az espresso technológiás italok tejkrémmel való díszítése sokkal keresettebbé teszi mind a baristát, mind a kávézót. A képzés öt alkalmat tartalmaz (4óra/alkalom), melyet intenzív és normál (öt hetes) képzésben is elvégezhetsz. 

Haladó barista képzésünket azon végzett baristáknak ajánljuk, akik szeretnének jobban elmélyülni a speciality kávék világában, akik meg szeretnék ismerni a különböző alternatív kávékészítési technológiákat, akik érteni és érezni akarják a különböző kávék és feldolgozási eljárások közötti íz és minőség különbségeket. Ha külföldön, vagy speciality kávézóban szeretnél dolgozni, mindenképp gyere el hozzánk a haladó tanfolyamra. A haladó tanfolyam részei: Latte Art, Cupping, Brewing, 
Alternatív kávékészítési technológiák, és Kávék alkohollal. A képzés négy alkalmat tartalmaz (4óra/alkalom), melyet intenzív és normál (négy hetes) képzésben is elvégezhetsz.

Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.