Kávéakadémia

Egy alkalmas külön órák és továbbképzésekAlternatív kávékészítési technológiák továbbképzésünket azon baristák számára ajánljuk, akik már ismerik az espresso technológiás kávé italok fortélyait, és bővíteni szeretnék ismereteiket. A több száz éves múltra visszavezethető filter technológia, napjainkban egyre inkább szerves része a kávézók életének és kínálatának, valamint számos ember, otthoni használatú kávékészítési eszközévé is vált. Itthon és külföldön egyaránt nélkülözhetetlen feltétele a barista munkakörnek ez a kávékészítési technológia, így mindenképp javasolt megtanulni, és alkalmazni azt a minden napokban. Ezen a különórán a legelterjedtebb alternatív kávékészítési technológiákat sajátíthatják el hallgatóink, így az Aero Press, a V60 és Chemex szakszerű elkészítési technológiáját. 

Kávék alkohollal továbbképzésünket azon baristák számára ajánljuk, akik szeretnék megérteni és megismerni, hogy miként és milyen szempontok alapján párosíthatók a bárban lévő alkoholok kávékkal. Természetesen nem mindegy milyen technológiás kávéitalt készítesz az általad választott alkoholhoz, ahogy az sem, hogy milyen ízjegyeket párosítasz egymással. És természetesen van jó pár olyan alkohol és kávé, amit nem illik vegyíteni, hanem inkább egymás mellé ajánlani, de természetesen ide is kell egy kis plusz csavar a vendégeinknek. Mindezekre választ, megoldást és 
inspirációt kaphatsz ezen a továbbképzésen.

Master Barista továbbképzésünkben személyre szóló oktatásban részesítünk Téged attól függően, hogy a barista szakma mely területen szeretnéd magadat még professzionálisabbá tenni. A képzésben kérhetsz akár versenyfelkészítést is, ahol intenzív technikai tréningen vehetsz részt, és megtanítunk a technikai és szenzori pontozó lap szerint dolgozni.

Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.