Kávéakadémia

Hírek, események

06
Jún
Június 6-án Filter technológia továbbképzés

Június 6-n 14:30-tól kezdődő Filteres kávé technológia továbbképzés lesz, ahol megtanulhatjátok ezt a külföldön igen népszerű alternatív technológiát!


12
Máj
Otthoni kávékészítési technika továbbképzés

Május 12-én 14:30-tól kezdődően Home barista órát tartunk, vagyis megtanulhatjátok a saját, otthoni eszközeiteken a tökéletes kávé szakszerű elkészítését!


12
Máj
Filteres kávékészítési technológiák továbbképzés

Május 12-én 10:00-tól kezdődő Filteres kávé technológia továbbképzés lesz, ahol megtanulhatjátok ezt a külföldön igen népszerű alternatív technológiát!


30
Ápr
Wake Up Party és Koktélok Koffeinnel Verseny!

És végre elérkezett: A VERSENY! WAKE UP! 2014. 04.30-án 18:00-tól learatjuk a Koffeines Koktélok felkészítő mester kurzus babérjait és egy óriási WAKE UP PARTY-t csapunk, ahol megmérethetitek magatokat, és bulizhattok egy hatalmasat is :-)


02
Ápr
Wake Up 2 - Teák alkohollal!

Elérkeztünk a mesterkurzus 2. alkalmához, amikor is kiváló minőségű teákkal fogunk finomabbnál finomabb koffeines koktélokat készíteni. Gyere el, tanulj és alkoss!

Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.