Kávéakadémia

Hírek, események

21
Feb
Koktélok koffeinnel - KÉPREGÉNY

Enikő és Andris elkezdte a felkészülést a Mesterkurzusra, melyhez egy nagyon szuper kis képregényt készítettek nektek! Nézzétek végig a képeket, kövessétek az \\\\"ügyetlenkedésüket\\\\"!


13
Dec
Karácsonyi kávés workshop, ünnepi forró italok a Metaxával, Encivel és Dedivel!

A karácsony közeledtével úgy gondoltuk ebben az évben utoljára rendezünk egy kis kávés, meleg italos, koktélos összejövetelt! Mindenkit sok szeretettel várunk 2013. december 20-án 17 órától!


30
Nov
Ír kávé és forró ital szakkör! A tél sztár italai egy kis csavarral! 2013.12.05

Itt a tél a nyakadon, és még nincs hozzá itallapod? Megelégelted a növényi tejszínhabot az ír kávéd tetején, és a porból készült forró csokoládét?? Innál valami finom meleg koktélt, de nem tudod hogyan készítsd és miből? Van megoldás!


03
Jún
Egy ország függetlenné válása ihlette: Cuba Libre

A világ egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb kevert itala. Egy ország függetlenné válása ihlette és nem keverendő össze a rumos kólával. Cuba Libre


19
Máj
Bármixer tanulók pünkösdi koktélversenye

Ezen a versenyen bárki indulhat, tehát akik most járnak mixer tanfolyamra, vagy akár már végzett hallgatók, kezdő mixerek. Bármelyik mixer iskola jelenlegi vagy akár végzett hallgatóit szívesen látjuk versenyzőként. Viszont ezen a versenyen aktívan dolgozó bármixer nem indulhat.

Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.