Kávéakadémia

Célok


Kávé Akadémia célja, a kávé kultúra és a szakszerű kávé készítés egyre szélesebb körű népszerűsítése és megismertetése, valamint ennek támogatására olyan szakemberek, baristák képzése, akikre nemzetközi szinten is büszkék lehetünk!  

"Mindnyájan azon dolgozunk, hogy
a növendékeink értsék és szeressék 
amit csinálnak és hogy a legjobb 
szaktudást kapják meg, Tőlünk!"





Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.