Kávéakadémia

Rólunk

A Kávé Akadémia a Bols Mixer Akadémia keretein belül működik, Kántor Enikő vezetésével. Enikő a 2013-as év magyar barista bajnoka, akinek személye garancia az elhivatott és professzionális képzések iránt. 

Tanfolyamaink nemzetközi mintára a Bols Mixer Akadémia saját tulajdonú oktató központjában zajlanak ahol a tanulók  a mai kornak megfelelő berendezéssel, magas szintű oktatáson vehetnek részt. Megismerhetik egy profin berendezett kávézó hangulatát, és a teljes gyakorlat során egy éles kávézói szituációban vehetek részt.
A Kávé Akadémián különösen nagy hangsúlyt fektetünk a koncentrikusan táguló, avagy többlépcsős oktatásra. Így az alap barista tanfolyam elvégzése után, nem kell más iskolába beiratkoznod, mert nálunk az alap oktatástól kezdve, a haladó és mester kurzusokig, mindent elvégezhetsz, magasan képzett oktatóink segítségével.  

Barista tanfolyamainkon túlmenőleg, lehetőség van egy alkalmas barista továbbképzéseken is részt venni, hogy elsajátíthasd a különböző alternatív kávékészítési technológiákat, vagy megtanuld miként és milyen alkoholokat társíts egymással. 
Iskolánk Home Barista továbbképzéseket is indít, mert nekünk fontos, hogy finom kávét igyál otthon akkor is, ha nem a vendéglátásban dolgozol.
A kávés szakképzésen túl, iskolánkban nagy sikerrel működnek a barista szakmához tartozó kiegészítő továbbképzések is, így például a csokoládés és teás továbbképzések, melyek heti rendszerességgel indulnak iskolánkban. Minden hónap első hétfőjén pedig a barista szakmához kapcsolódó továbbképző tréningeket és workshop-okat tartunk.

Iskolánk országosan működik, így azoknak is lehetősége van tanulni, akik nem a fővárosban élnek.

Célunk, hazánkban és nemzetközileg is piacképes baristák és kávés szakemberek képzése.

Bárhol is vagy a világban a Kávé Akadémia név világhírű, így nem jelent problémát a külföldön való elhelyezkedés sem.  Ezt bizonyítja iskolánkban végzett több száz elégedett hallgatónk, illetve a külföldi munkaerő közvetítő cégek, partnereink akik folyamatosan keresik végzett hallgatóinkat munka ajánlataikkal. A Kávé Akadémián végzett hallgatók nagy eséllyel kezdhetik a barista szakmát, itthon vagy akár külföldön is. Több tanítványunknak is sikerült olyan divatos és manapság vezető kávézókban baristaként elhelyezkedni, mint pl. Tamp&Pull, Sock’s Coffee…

Videó


Ki is az a Barista? Mit csinál a Barista? Mi pontosan a Barista munkája?

Barista-nak nevezzük azokat a bárban dolgozó szakembereket, akik a kávékészítés professzionális szakértői.

A barista hivatás, más formában ugyan, de már több mint száz éve is létezett hazánkban. Abban az időben, amikor Budapestet, mint a kávéházak városát emlegették, ismert volt a kávéspincér szakma, amelynek kitanulásához hosszú, gyakorlattal eltöltött évek kellettek. Ma, a nemzetközi trendeket is figyelve, joggal mondhatjuk, hogy a barista munkakör hamarosan megkerülhetetlen része lesz a vendéglátó szervezeteknek.